Tröttsamt

Igår blev det en 10h dag på jobbet kom hem strax över halv fem imorse, somnade runt halv sex. Fastnade vid Gray´s - underbart avsnitt. Daniel ringde och tjatade på mig att jag skulle komma på efterfest kl 05.00! han är ju. Gårdagskvällen blev kanon men skum och mycket folk. Hade ungeäfr 1100 gäster inne. Therese och jag stod i ena baren och hade riktigt kul, skapade en egen dring - Sophie & Theres döpte vi den till. Riktigt god. Min gamla gympalärare stötte på mig - vilket var så där. Men män är ju män.
Vaknade för en liten stund sen, ska ta och fixa lite här hemma och sedan bär de av till arbetet igen för ännu en kväll av fylleri och tipp. Imorgon ska jag upp kl 07.00. Så sömn blir det inte för min del. Vad gör man inte för stadskassan.
 image59

Black

Har nyss målat naglarna inför kvällen. Idag har jag varit en sväng upp på Lillänge. Vart en lunch med Micke och lite skitsnack och sen kikade vi på bilar. Sedan bar det av hem igen. Hemma blev det en kaffe och sedan nagelmålning. Nu sitter jag här med huvudvärk och ska fixa mig inför kvällens bravader bakom bardisken. Hoppas på mycket tipp Men i denna stad är det ganska svårt - de har inte lärt sig att tippa ännu. Då är det små trist att vara bartender - men har fått hört att jag är Östersunds trevligaste - så det är ju alltid något. Jobbar även imorgon i baren och på söndag är det Loppis. Så i helgen blir det ingen utgång. Hade gärnat gått ut och dansat lite med Daniel men någon annan gång - Daniel har annars gett mig tillåtelse att bo hos honom - sött. Men just nu är det ganska skönt där jag är. Man tager det man haver. Tänker på en vän som har det svårt just nu med tankar. Finns där och släpper dig aldrig. De kommer ljusna.

Igår vart det en latte med Jönsson - vi satt på gamla goda Te-Huset i två timmar och pratade om studier, livet och min saknad efter Marie. Hon tyckte och ville att vi skulle hitta tillbaka. Hon är fin. Jag och Brita har känt varandra sen vi var 1 år. Bodde grannar ute på landet med endast en kohage att korsa. Otroligt fina och härliga barndomsminnen. Unikt på ett sätt att man har en vän sedan barnsben. Det är svårt i denna värld där inte människor uppskattas mer utan att man hela tiden letar efter något bättre - vare sig det är kärlek eller vänskap.
Vid 18 tiden kom Daniel och vi drog på Bishops Arms och käkade och drack lite öl, blev hpckey snack och ragg snack. Eller ligg snack - Daniel var på G! Men hittade ingen åt han. Kvällen slutade vid 22 då jag tog bussen hem. Kylan var hård igår - de tog en stund att acceptera den.

473705-58
Avslutar med perfektion.

Förmodligen

Idag så vackande jag och skulle bara läsa de sista inför hemtentan som jag var helt säker på var imorgon. Men icke. Den är nästa fre-lör. Suck. blir inget Umeå då heller. Men kanske. Idag ska jag avnjuta en kopp java med Jönsson och snacka en massa skit om livet - ska bli gött. Lilly åker hem till Härnösand. Saknar redan henne o Elliot. Anna saknar jag otroligt mycket - ser verkligen framemot att åka till Härnösand om ett par veckor. Ska bli mysigt.
Annars så händer de inget super speciellt. Fick veta en sorglig sak igår, det är de gångerna man verkligen ifråga sätter livet och dess mening och börjar ta vara på det man har. Livet är, vad det är.

Sken

Idag har det varit en underbart fin och solig dag.  Åkt ener på staden och införskaffade mig lite saker och sedan mötte jag upp min vän Lilly och pratade lite med henne och sedan tog jag hand om hennes son en liten stund då hon skulle på vuxen fika :) Elliot sov dock men alltid lika mysig. När han väl vakande så var det första han sa - FIFI! Åh underbarar får man leta efter. Vi satt och pratde lite sedan tog jag på min nya gympaskor och gick mot jobbet. Kollade lite tider inför helgen då jag jobbar fre - sön. Skönt med en riktig jobbhelg utan ledighet. Blir att stå i baren fre-lör och sedan loppis på söndag. Kränga fika är ju alltid super kul när man har jobbat natt dagen innan hehe.

Nu ska jag försöka fixa med skolan.

Konsumtionens mecka - 25

Idag vart det inte alls som jag skrev förut.. Fixade i mitt nya fotoalbum - blev så fint. Sedan bar det av till staden där jag lyckades bränna 1700kr. Suck. Min fyndade ett par fina gladiatorsandaler för 150 spänn - innan 700kr. Och ett par Nike Air Structure för 700 tidigare pris 1400. Så jag ska inte klaga för mycket över min konsumtion. Tröjorna är från Lindex och det var genom Klingen jag hittade dom. Köpt eden gråmelerade och istället för den svarta en Knallrosa. Skit snygg. Införskaffade även mig den eftertraktade långklänningen lfrån hm i siden imitation med afrikansktmönster för ynka 149kr - som hittat. Blev även lite smink och smycken på hm. Så nu är Sophie´s stadskassa stängd.

Skor 2

Vet ni vad det är för dag?

Idag känns de som måndag av många anledningar - Det var Wallander igår, det var ingen som jobbade och dagen var allmänt tråkig. Men så vaknade jag och kollade på kontot - Lön och då kom jag på det är ju tisdag.
Idag ska jag försöka ta tag i skolan, fixa och kolla upp när hemtentan är. Sedan blir det inköp av en skolbok - trist men nödvändigt, fixa lite med garderoben och så. Sedan inväntar mamma o jag posten. Ikväll blir det jag och Daniel på News. Betalade räkningar samt la undan hela min lön från Vm plus 2000 till så nu är de plus 10.000 på sparkontot. Ska ta ut och ge till mamma. Kan behövas haha - jag är inte god med pengar alla dagar. Tur att jag inte har så mycket räkningar denna månad. Så jag kan även leva ganska bra på resten av pengarna - gött. Igår var jag hel förslappad och vara bara hemma hos pappa och firade hans födelsedag plus myste med Oscar. Han är fin min katt.
Nu ska jag återgå till att säga upp massa prenumerationer, samt söka upp den där boken.


Lördagen i text

Igår vart det utgång som sagt. Börjades med att jag tog bussen till fröken Wikman. Där inväntade en underbart god middag med gott sällskap. Sedan blev den fixning och schlager till max. Sedan bar det av till Larrys - vart en helt okej kväll. Dansade och hade riktigt kul, inga pengar som flög iväg, Viktor var där alltid ett plus. Träffade på min Linn och Sandra fick sitt.  Men mina tankar finns hos dig. Känner så för dig stumpan vet hur det är när det går så där. Man är maktlös mot sina känslor och förnuftet ger efter för känslan. Jag träffade på en Pontus från huvudstaden som studerarde. Han bodde på campingen och var förälskade i en flicka som var i Stockholm hos sin föredetta - ja, vad säger man - även killar kan falla hårt. Vi satt och snackade sista delen av kvällen och sedan bjöd han på taxi hem då jag bor 5 min från campingen - ibland har man tur. Vi bästämde att vi skulle bli promenad kompisar - jag skulle ge han lite terapi. Kom i sängs vid 3 och nu så sitter jag här och är på väg til fröken Wikman igen. Blir mys me film och sedan ska jag hem till Pappa på middag med familjen. Blir en trevlig söndag.
Tänker på dig, du får mig att le. Du är som du är. Mystisk. Mer av dig, tack.

image49

Vänner

Ni är så fina och ni vet vilka ni är!
Lilly imorgon blir det skvaller + middag och sedan utgång! PARTY! Hoppas det går bra ikväll - tänker på dig. Du i den vita klänningen. Du är vacker. Annars så har jag som sagt arbetat idag det gick bra - skönt. Sen kom jag hem och la mig på soffan en stund. Sov så dåligt för det var något pucko i vårat hus som hade fest i en lånad lägenhet - SMART - Så dom höll på att ringa på dörrarna i alla lgh m.m. MOGET. ...

Nu så inväntar jag besök av en kompis - blir små snack och så. Senare hänger jag möjligtvis på Jimmy ut - får se hur länge de blir här hemma. Annars så har jag träffat på gammal bekant på statoil och Therese o jag ska fila på en fika även Jönsson. Så har en del att invänta till nästa vecka. Trevligt.

Sol

Vaknade ut vilad men små ont i senorna. Brukar få det när jag har jobbat. Plus att jag gick ju fram och tillbaka til Lillänge igår innan jobbet. Var kanske inte det smartaste men var ju tvungen. Visste inte då att jag skulle jobba på kvällen. Och där springer man ju fram och tillbaka stup i ett. Mamma gör i  genomsnitt 11000steg och jag skrev fel igår gick 22768steg inte 2278 hahah :) aja, jag är inte den som kikar på sånt men ville kolla eftersom mamma gör så otroligt långa sträckor på hennes jobb.

Nu ska jag diska och fixa sen ska jag ner på stan en sväng och sen på jobbet. Sedan ska jag på FH och jobba til 23. Så idag blir det nog inget mer bloggande förens jag kommer hem från arbetet. Lilly kommer hem idag ska bli så mysigt. Hoppas de blir utgång på lördag. Vi får se hon kanske får annat för sig (hoppas) :)

Ömt

Har jag som sagt gjort kom nyss hem - fick 30 kr i dricks haha - sött. Jag har gått 22768 steg idag på arbetet, rättare sagt 16,4km - det är sjukt att man kan de på ett arbete. Så nu ska jag låta mig själv sova till 9. Imorgon blir det åter jobbet. Skönt. Imorgon sa jag även hinna med en sväng på mitt andra jobb. Annars så har jag pratat med polisen igen - han är lite mystisk - det gillar jag med honom. Men ibland är han lite väl - trist. Men men. Finns någon annan där ute som gör mig glad, mycket. Det gillar jag skarpt. Mer.
image48

Försvinner lika fort

Nu har jag hunnit med att färga håret och fixat lite här hemma. Ska iväg på jobbet om ett tag. Min chef ringde och sa att jag jobbar idag och imorgon - toppen. Hoppas at det blir mycket arbete under min vistelse här. Nu ska jag följa med kära mamma på stan och sen bär de av till FH.  Resultatet av min färgning ser ni här.
 
Har inhandla lite saker från nätet blev ett schampo och ett balsam och en bodybutter - allt i från eleven.se. Var mamma som tvingade mig då hon ville ha gratis frakt. Hon är ju. Sen så blev det WeSC vita hörlurar. Bheöver verkligen nya då mina Sony är så fruktansvärt fula och tråkiga. Sen gillar jag WeSC design och att dom finns i masor av färger. Valde dock vita som passa fin fint med min Ipod och MacBook. Man är ju tjej - what to do.

Frost

Imorse var det -8. Jag trotsade den lilla kylan. Det var behagligt. Solen sken och snön knakade. Det var tyst runt omkring mig - det var otroligt rogivande. Jag behövde de.

Idag ska jag fixa här hemma hos mamma, skriva en raport om friluftsdagen. Sedan ska jag iväg och dansa - gjorde det även igår. Sedan ska jag även hinna med att färga håret, ögonbryn. Köpa ett par hörlurar  som passar fin fint med min ipod och kolla upp lite saker till skolan. Sedan vet man aldrig vad det blir. Försöker få tag på Daniel men han är bort - inte bra. Imorgon hoppas jag på att få arbeta lite och på fredag ska jag jobba. I helgen vet jag inte alls vad som sker hoppas på utgång på lördag men får se om det blir de. Annars så är jag på topp. Förhoppningsvis är jag där snart. Ser verkligen fram emot de.
image43

Avsikt

Självupptagen - det är det ord som passar bäst in på dig. Allt kretsar kring dig, dig och åter igen dig. Du behöver bara mig och dina andra så kallade vänner när du antingen behöver de ena eller det andra. Jag har lärt mig att jag kan inte hjälpa dig och ska sluta med det. Det går inte att ändra någon som redan ligger på botten och alltid kommer vara kvar där nere oavsett hur mycket du fantiserar om havet. Jag ska sluta spilla min tid på dig.

En vit springare

Tog mig hem idag, hem till livet. Vännerna, familjen och glädjen. Jag stannar här nu. Lycka.
Imorse var det svårt att komma upp eftersom jag höll mig vaken till 01 sedan upp 06.30 med en mysigfrukost med familjen Andersson. Sedan bar det av till skolan och hela dagen spenderades ute med 40st 3:or i en skog. Jag och Eva genomförde våran friluftsdag som blev  jätte bra. Var ute i skogen i 6 timmar sedan bar det av hem till Eva för en konferans och sedan väntade en bussresa på 4 timmar hem till Östersund.
Väl hemma kom min älskade pappa och hämtade mig och gav mig ett bidrag till kylskåpet. Så nu är det fullt. När jag kom innan för dörren så hade mamma lämnat en skål med påskgodis. Hon är fin min mamma och sedan kom hon hem med middag :)  och lönen från vm - 8 dar 7,800kr efter skatt. Det tackar vi för. Bästa dagarna i mitt liv var det. Nu blir det sängen.

Åh gud kom, åh gud ge mig frid

Framme hos Eva och Kramfors. Tog 8,5 timme. Två buss byten. En flört och en bula. Trött - ja. Väskorna vägde 35kg - suck. Tungt. Eva är för fin. Myst och gjort massor till skolan, varit i skogen och fixat. Skönt. Såg två filmer, Solstorm och Beck. Nu ska jag försöka sova. Men det går ju så där. Pratar med Micke blir en fjälltur i sommar, bo i tält och så - skit gött. Ser fram emot sommaren mer och mer - bara massa kul. Pratar med polisen åter. Vi båda reste idag - så vi satt och underhållde varandra med små sms. Blir mer och mer faschinerad. Kan bli farligt.

Nu blir det sängen.

Öar

Idag var vi ute till öarna här omkring Luleå - underbart väder. Isvägar är vackra. Sedan var vi bort på storheden. När vi kom hem från 4 timmars kyla blev det ompackning av sakerna.. blev ändå 3 par skor, 3 jackor och 7 par byxor, x antal linnen och tröjor. SUCK. Får tänka på det som att jag flyttar hem sakerna sagta men säkert. Så nu ska jag bara packa det sista så bär det av till Kramfors imorgon kl 8. 7,5 resa - då krävs det filmer. Så det fixar jag med nu.

Annars så pratar jag med polisen. Han är speciell han. Tur är väl det. Ska hälsas på inom en snar framtid igen. Min vän Jonathan skall ut ikväll - jag har bett om ett fyllesamtal - så roligt. Men vi får se om han ger mig det. Nu ska jag väcka en viss person som har somnat på soffan. Sedan blir det middag och sånt. Lilly du är för duktig!


Lördag

Vaknade imorse av att någon pratade väldigt högt i telefonen. Men lyckligtvis kunde jag somna om. Nu sitter jag här och tittar på Miami Ink. Funderar på att ta en dusch och sedan gå ner och hämta ut ett packet och inhandla en klänning. Men lär väl ändra mig innan dess. Sista natten i Luleå - underbart. Imorgon bär det av till Eva där jag ska spendera dagen och morgondagen. Sedan blir det bussen hem. Sedan stannar jag på obestämd tid.

Annars så har jag fått någon att falla. Känns tungt, känns obehagligt. Men det löser sig. Det gör det alltid. Men oftast så faller de man inte vill ska falla. Det är de som är typiskt livet. Pratade med polisen igår, han är kryptisk, men samtidigt lockande. Det gilar jag. Det ska inte vara för lätt allt.

Hållplats - tills att han har träffat någon bättre

Varför jaga efter någon som inte vill ha dig? Varför gör vi tjejer det, varför spilla tid på någon som bara har dig som ett substitut när han inte hittar någon annan. Jag har som många andra flickor, tjejer och kvinnor gått i den fällan mer än en gång i mitt liv. Att sitta där hemma hjälplös, förälskad och smått manisk. Det enda man har i tankarna är honom, ska jag höra av mig - kommer han höra av sig, får jag svar eller inte. Man blir snabbt förvandlad från stark till svag. När man sedan börjar skriva frenetiskt till honom, sms:ar eller ringer - ja, då är det kört, på alla punkter. Han tappar helt lusten och de lilla intresse han hade och då står man där - sårad och hjälplös. Han kontrar med repliken - du är för på, tjejen. Vadå för på? Det var väl han som gav dig fler inviter, mer uppmaningar ? Killar/Män har tendenser att spela på oss tjejers/kvinnors sårbarhet. Våra prinssesdrömmar. Ni vet tylldrömmen på midsommar. I själva verket så är det han som har uppmanat till dessa tendenser - som kille/ man bör man inte spela ett spel - tjejer klarar inte av det spelet - oftast. Vi tjejer/kvinnor måste lära oss att se tecknen, inse att han vill inte ha dig om han inte hör av sig, ger dig det du behöver. Om en Kille/man vill ha dig - då visar han det - inte i ord utan i handling. Förstår inte varför inte killar/män, kan vara rakryggad och säga - Hey tjejen det här funkade inte - men det var kul att ses. Istället ska dom ha en som någon jävla livboj, utifall att dom inte har fått sig något på ett tag eller behöver lite själsligtröst . Är inte det Sorgligt, så säg. Vill vi utsätta oss själv för detta, om och om igen?
Jag bestämde mig för ett bra tag sen att jag INTE ska hamna där igen: Jag är ingen sak, inget objekt - jag är en människa. Bör respekteras där efter. Jag vet att det förmodligen aldrig kommer ske en förändring, vi kommer alltid jaga, jaga efter den där. Han som man drömmer om i sin tylldröm. Vi kommer fortfarande aldrig fånga vinsten, möjligtvis i tylldrömmen. Men jag kan inte lova det.
Men jag hoppas att någon tar hänsyn och behandlar oss med den respekten vi är värd. För i slut ändan är vi människor, precis som ni.

Jag skrev det hör får några veckor sen - kändes att jag behövde lägga in de igen..

Shoreline

Fick just en flashback över mitt förflutna. Det gjorde ont. Saknaden är stor just nu. Inget blir som det var. Det gör ont fortfarande. Jag förstår nte varför, men det har väl med hela livet att göra. Inre processer och vetskap. Alla får förmodligen återblickar och våndas över beslut och livet i sig själv. Jag fick det nyss av några kort. Satan att man aldrig lär sig - sluta titta. Så enkelt hade det varit, men ibland är jag som ett barn i en godisaffär och kan helt enkelt inte sluta. Men det är en del av mig, så jag kan inte titta bort. Jag är glad på ett sätt att du är den enda. Behöver inte kämpa, behöver inte våndas lika mycket. Det går lätt över.
image39

What If

Kom nyss hem från staden - tar ju sisådär 30 sekunder så är jag nere på stan men men. När jag gick ut från trapphuset imorse så stod de ett par röda gummistövlar med röda höga blommor i. Det såg så vacker och fantasifult ut. Vem är de? Är det någon som försöker uppvakta någon i vårat hus? Är det någon som har glömt dom? Frågorna är många. Men vackert var det. När jag sedan kom tillbaka cirka 1 timma senare så står dom fortfarande där. Ensam. Undra vem som dom är? Ångrar att jag inte tog kort. Ska jag springa ner ? Hm.. får fundera på saken. Men det gjorde mig gad. Fina var stövlarna - har ett par i turkost så dom går loss på 600 kr så det är ju inget man bara lämnar? Fantasi!



Low

Vaknade med en känsa av oro. Känner den ännu. Men vet att jag mest är less. Så jag kör på. Ser verkligen fram emot att träffa Eva och Åsa i helgen. Lite tjej mys med mycket prat. Kan behövas när man delar lägenhet med en man. Ser långt fram, till sommaren mer bästämt. Ska bli ljuvligt att vara med Lilly. Hon har fått en ny ugn som kommer med den nya lägenheten i Härnösand - hon ska bjuda på middag och baka - vilket hon är en mästare på. Hon är som en fin blomma den där flickan. Båda vänder hemmåt mot påsken. Trevligt Jag ska jobba på långfredag. Daniel är inte hemma - typiskt. Men hockeyn är avslutad så vi ska gå ut i massor nu när jag är hemma ett bra tag. Ska jag våga gå fram till honom om han är där och ge honom det han gav mig på yran. Han skulle förmodligen bli skit sur - haha! Men skulle vara rejält kul. Nej, man ska inte utmana ödet med sina f.d. Så jag låter det vara.

Idag ska jag storstäda, fixa, testa och invänta sällskapet. Sedan hoppas jag på Walldorf - vi får se. Tvivlar. Skulle vara trevligt. Fick mig många tankeställare igår - jag inser att jag inte vill ha det. Jag vill vara den jag är nu och jag vill vara enkel. Jag vill bara ha det, inget annat. Skönt att ha den känslan. Sommaren kan komma att bli ljuvlig. Rättare sagt kommer att vara ljuvlig med många brisar.
image38

Talk

Nu är jag tillbaka! Vart en lite längre tripp än vad jag hade räknat med. Kul att hälsa på vänner och besöka den fina studentstaden Umeå där folk cyklar som dårar och bor i fågelholkar. Bussen hem var mindre bekväm - ingen film. Tur att Ipoden är med överallt. Lyssnade otaliga gånger på Fix you. Love that song. Annar så följa pladask ner i sägen när jag kom hem. Så skönt. Sen hörde jag Lillys röst - Det här är Lilly och Carros... hahah! priceless! Love it.

Nu sitter jag här i soffan med täcket och myser och är ar att jag inte gick på lush och köpt een badbomb hade varit så givande. Istället så får man ligga i ett bad utan glädje. Hade gärnat sett en badbom liggandes där i och dig. Svår att hantera men ändå hanterbar om man vet. Annars så har jag verkligen börjat gilla en "modeblogg"- http://blogg.stureplan.se/michaela/
Otroligt härlig tjej eller snare hennes röst - i like. Hes och så där jobbigt dryg stockholmsdialekt. Hon verkar vara en tjej som vet vad hon vill - lite som mig. That i like.

image37

Fix You

Nyss utkommen från duschen. Skönt. Dock luktar lägenheten matos. Urk.
Idag ska jag ut på äventyr, tror jag. Rättare sagt till Umeå en sväng vid sex tiden. Ska bli intressant. Jönsson har ju sitt näste där den lilla jämtlandstösen. Saknar verkligen henne, hon är en fin vän.
Annars så är det ganska lugnt, många funderingar. Åker hem till Östersund på måndag allt är bokat o klart - så skönt. Nu hoppas vi bara på lite tur så är jag en permanent Östersundsbo snart. Trevligt. Jag har återigen fått någon att sukta, våndas och önska. Jag vet inte vad det är med mig. Ganska jobbigt att ha någon flåsandes. Ja, man ska väl inte klaga - men jag gillar det inte. Jag vill inte handla så. Jag vill bli.

Nu ska jag återgå till det jag gjorde och sen blir det ner till tvätten och sedan städning av lägenheten och fixa. Sen bär det nog av neråt en sväng, men man vet aldrig med mig. Återkommer i bloggen senare... under resan. Jag är lite vilsen. Men jag tar med mig telefonen - då kan jag alltid kolla upp.
image36

Läskigt..

Drömde i natt eller rättare sakt imorse. En väldigt annorlunda dröm. Svår att greppa. Ebba Von Sydow var med. Läskigt. Vaknade ej utsövd. Tyvär. Får skylla på bloggoraklet.
Nu sitter jag här och har gjort lite till vår friluftsdag som sker på måndag i Kramfors (även känt under namnet Pulver-City). Ska bli trevligt att hälsa på hemma hos Eva - hon är en härlig person. Lite som jag fast 18 äldre. Vi var och åkte slalom på skolan v8. Då måste man om man lånar skidor tala om sin vikt för personen så att den kan ställa in skidorna efter ens vikt. Eva ger då personen lite snyggt en lapp där det står - Läs inte upp min vikt högt. Så skön. Efter sön-mån i Kramfors åker jag över till Härnösand och sen bär det av hem till Östersund.
Våren har kommit till Luleå - tror jag har skrivit de förr. Det är extremt mycket vatten överallt. Funderar på om jag ska ta en tripp till Sälen och Josse till Påsk. Kan bli riktigt kul. Men får se hur det blir. Annars blir det familjen i Gävle, Östersund eller kanske lite utgång med Daniel om han nu inte ska ha med hockeyn eller Hoting att göra. Jag får helt enkelt se vad som sker. Ingen direkt stress.
image35

Anses?

Jag har samtalat med en rad killar i helgen och dom flesta av dom anser att de flesta av oss tjejer är dumma i huvudet - Jepp! Så ligger de till i männens tankar. Dessa killar tycker att vi tjejer oftast är boven till varför dom anser detta då - vi oftast göra oss dummare än vad vi egentigen är och då drar dom slutsatsen att alla tjejer är de. Jag tycker det är skit trist. Varför ska vi tjejer hålla på så? Jag är stolt över att jag vet mer än de flesta tjejer, att jag har koll på saker o ting. Det viktigaste i mitt liv är inte - killar, kläder och smink. Jag ser mig själv som högre än de. Jag är väldigt intresserad av både politik - både in och utrikes. Jag väljer att ha koll på läget, anser att de är viktigt att ha ståndpunkter om saker och ting. Att ha en åsikt och göra sig hörd. Jag tycker inte vi tjejer ska göra oss i sämre lag - visa vilka ni egentligen är! Jag är stolt över att vara kvinna och stolt över att vara en smula intelligent.
image33

Blå nekar?

Pratade med en person idag. Den personen förstår jag mig aldrig riktigt på. Han ska alltid låta så världsvan och dryg. Men samtidigt hör man hans osäkerhet. Han "letar" efter fel på alla hans tjejer - som så många andra killar gör. Men i själva verket ligger ju "felen" hos honom. Men så länge han inte ser det, så länge kommer han aldrig hittat någon. Han pratade om att vi tjejer är för utsvävande i våran yrkesroll - att vi väljer yrken som vi aldrig kommer kunna nå. Låt tjejerna få bestämma det själv och lägg dig inte i säger jag. SUCK.
Han är en jätte bra vän men vissa dagar suckar jag mest åt hans idéer. Han tror att han vet allt - han skrattade åt mig idag när jag berättade om en viss person. Som att du glömde det där. Jag sa, tro vad du vill - men du var/är inte där. Jag vet att inom honom så ligger det en ängslighet och ensamhet - jag har fått känna på den. Blir besviken när han ska försöka överföra den osäkerheten och ensamheten på mig bara för att jag är stark. Om du vill förända dig och ditt liv - börja ta hand om hållen eller låt de vara.

image31

Ömt

Alla behöver lite kärlek..

image30

Frost

Idag är det vår i luften i Luleå. Jag tog mig en liten promenad till mjölkudden och sedan till "slotten". Var en behaglig timme, med många tankar och planer. Jag känner mig trygg just nu. Men de kan förändras snabbt.
Snart ska jag ta mig en funderare över didaktikboken. Läsa läsa och skriva. Sedan ska jag ringa Lilly och fråga om husrum och boka biljetter neråt. Åh. Lilly är lycklig - då är jag lycklig! Så kul.
Jag vill vara wilde and crazy! Längtar så till Lillys födelsedag.

image29

Ögona svider

Idag är det måndag och jag ska göra klart allt som jag har missat = läsa en bok på 400 sidor och sammanfatta den på 7 sidor. Det är min uppgift idag plus att maila lite lärare och så. Det klara jag.
För övrigt så är jag ganska glad, ganska lugn i mig själv. Trivs - med det kommer att bli bättre. Glad för att min vän Carro har hittat någon som berör henne - det vill vi alla. Saknar min lilla familj där nere i Härnösand.

Så nu bär det av ut och sen studier fram till 21. NÖDVÄNDIGT.
image28

Fil me in..

Ja, ni. Vart ska man börja?
Jag börja om igen. Det behöver man alltid när man har gjort misstag. Jag är männsklig - som Lilly skulle ha utryckt sig. Alla gör vi misstag och alla lär vi oss av de misstagen. Jag är inte mer än människa.
Jag sitter här upp med väntan på besked. Dagarna går och jag vill bara sätta mig på flyget hem. Men jag åker när tiden är inne. Jag kan inte göra det jag gör mot mig själv. Så därför behöver jag vänta tils allt är borta. Förhoppningsvis får jag hjälpen av Micke. Eller av någon annan ur familjen. Hellst skulle jag föredra att klara att ta mig härifrån men det kan jag inte. Inte nu. Men jag blir starkare av mina misstag.

image27

När jag åkte hem så insåg jag att det är där jag ska vara - i min sfär. I mitt utopia. Jag levde igen. Jag hade 4 veckor av ren och skär lycka. Arbetet under vm var som inget annat. Att få bli chef, att få "egna" anställda, att få beröm och bli bemött med full respekt. Att få göra det man älskar. Att sedan få arbeta med de männsikor man tycker om är ännu mer en anledning till att se lycka. Vi hade 10 underbara dagar ihop - med 10-16 timmars pass. Jag träffade så många nya männsikor dessa dagar. Att sedan sluta vm med en helt makalös personalfest, gjorde inte de hela sämre. Underbara dagar i Östersund helt enkelt. Säger som min vip pojke Nils - puder baby! Man ska leva - för imorgon kan det ta slut.

image25

Sedan satte jag mig på tåget 6 timmar försent till mitt andra "hem".
(varför jag var sen, säger jag inte - men Nils vet)
Till Härnösand och familjen Wikman, Thompson, Shalström. Underbara vänner och familj. Jag älskar er högt. Jag fick 2,5 fina veckor med dom - med mycket snack, mys och tankar. Det blir lätt så med 3 tjejer under samma tak. Män och smink - det brukas de prata om ständigt. Carro försvann bort på dejt - Lilly o jag blev rädd. Jag försvann till Sundsvall - ingen blev rädd. Jag är bra på att höra av mig ( carro you know i like you :)... ) Jag kan bara säga att jordgubbste är underskattat som förförelsemedel..haha. Jag mötte en väldigt speciell person där borta, bör tillägas att han inte hör till klyktattarna. Det gillas! Men miljöinspektörern kan jag acceptera. Jag hade helt enkelt väldigt kul i Härnösand. Hann även med skola, skidåkning, dans, karate sparkar och en fika på Wayens med både Carro och Anna. Sen tog Lilly o jag en klassiker på Kanal Cafét. Klassiker = Lila tårta och kaffe.

image26

Sen kom jag då "hem" till Luleå igen och kände - NEJ.

Sen natt..

Nu är jag tillbaka. Var bort över natten hos vänner - skönt. Kvällen vart en ganska behaglig sådan med många komplimanger, blickar och annat. Vilt? Nja - behagligt. Innan vi tog oss ut blev det 2 filmer och otroligt mycket prat. Sedan blev det utgång och sen efterfest med 3 filmer i bakgrunden, jordnötsringar och kaffe - Vad säger man? Somnade runt 04.30. Vaknade 12.00. Sliten - nej då! Hungrig - ja då! Hem kom jag med hjälp av Jönsson.

Annars så  förundras över lögnerna som kom ur din mun varje gång du öppnar den. Du förmår inte andra att må bra, du måste trycka ner andra för att göra dig själv bättre. Jag är så less, less på dig och ditt tragiska liv, dina "vänner". Jag förstår inte hur du kan leva med lögnerna. Visst jag har inte varit en ängel - men jag ljuger inte om min existens. Det är synd om dig.
Jag är färdig här.

Annars så är jag sjuk fortfarande, illa. Vänner som berör och betyder - tack. Lycklig över att ni finns där. Lilly är åter tillbaka till charmiga Härnösand. Jag kommer snart - längtar. Nu ska jag fortsätta med filmen och sen blir de en film till eller läsning. Imorgon blir det studier. Tyvär. (kanske börjar skriva om eskapderna i Östersund och Härnösand)

image23

Tyst...

Hände ganska mycket igår. Underbar dag med sol. Kväll med samtal som förgyllde. 
Nu idag har jag gått till slotten och över till malmudden. 2 timmars friskluft.
Ikväll ska jag bort - ska bli så kul. Skönt att komma bort ett tag och lägga blicken på något annat.

Annars så tycker jag det är trevligt med så mycket läsare.

Mig igen..

Förundran.
Jag står här i min egen utopi, vill hitta min oas. Känslor, tankar och beslut. Jag vill hitta svaren. Men det är svårt, svårt när man inte vet hur man ska leta och vart. Men jag vet att det kommer, skyndar man så förstörs det.


Brunch?

Idag blev det en Wallander film att vakna till. Ystad verkar charmigt. Frukosten bestod av blått te.
Nu ska jag in på KH och äta lunch med affärsmänniskor - passar mig så bra - INTE. Men vad gör man inte för kulturen.
Solen skiner så, här i Luleå. En bra dag helt enkelt. En underbara dag.

Du börjar försvinna; känslan, ögonblicken. Men jag håller fest vid de, eller försöker. Men det är svårt.

Slipad

Då kom han den där "Sonny" - han var ju dock inte själv utan jobbade ihop med någon - kanske var de Cher? Sen så hade dom dörren öppen så alla kunde se in till mig. Jätte slipade snubbar - stäng dörren för fan! Ha! Men fort gick det, cirka 7,5 min. Vet då inte vad dom gjorde men men.

Annars så får jag en massa mms av Lilly - hon är för fin. J tycker jag är lite väl extrem i mina tankra och handlingar - jag är flicka. Bör kommas ihåg.

Nu ska jag kämpa med berget av disk - vilket kommer ta cirkus 20 min.

Uppdatt: Nu har jag kämpat med berget och det var tråkigt - men nödvändigt. Se lagade jag även mat och kikar på tickets. Tack för att du finns och ställer upp - betyder.

Jag ska smörja in mig och bli len, vill du känna? ha...ha. Jag borde kanske rikta in mig på det, det som är bortom all förväntan. Hoppas förövrigt på ett besked, men det blir nog nej. Men hoppas. Skulle behövt en tillflykts oas. Snarast! Jag förvånas över människors sett att handla i vissa situationer. Varför gör mer skada, varför locka? Det är för mig ohållbart och ganska grymt. Eller väldigt. Annars en fin dag.

Rörmokare

Jag inväntar honom - han heter tydligen Sonny. Han är säkert slipad.
Varför tycker man alltid det är ansträngande när det ska komma fackfolk? Jag sitter här i mössan och myskläder och känner - varför idag? Jag vill ha sovmorgon. Hoppas Sonny är snabb!

They Say I'm crazy

People can take everything away from you
But they can never take away your truth
But the question is..
Can you handle mine?

Everybody's talkin' all this stuff about me
Why don't they just let me live?
I don't need permission
Make my own decisions

Don't get me wrong
I'm really not souped!
Ego trips is not my thing
Fuck all these strange relationships
It really gets me down
See nothing wrong spread myself around...

Ibland får dom till de..

Apa + kalas + resa

Lilly - ge mig ett: A - B - C.
Planerar ju för din stora dag ;) - slumpen finns inte bara ödet - så skriv till mig och ge mig en av dessa; A,B,C
Hittat något här till dig. Jag vill så gärna befästa din lycka.

image20

Morgon

Du hörde inte mig. Jag blev förblindad ett tag, höll på att falla igen. Men jag tog mig ur.

Nu ska jag äta frulle och sen ska jag ut på expo. Hoppas jag kommer tillbax - ha ha. Annars så är det bra med mig -  ska försöka fixa här hemma och sen ska jag försöka få ner ett inlägg om veckorna hemma även de veckor jag var i Härnösand.

Hjälp..

Fick verkligen mig en ögon öppnare nyss. Sänd mig ett. Nu ska jag ut i mörkret, ska bli mysigt.
Vill du följa med?

Nyss

If I lay here
If I just lay here
Would you lie with me and just forget the world?

I don't quite know
How to say
How I feel

Those three words
Are said too much
They're not enough

Man ser det man vill se

Idag ska jag försöka skriva en blogg utan mansförakt och sårbarhet, men man vet aldrig med mig.
Idag har jag bara tagit det lugnt, försökt blivit bättre men jag vet inte om det funkar något vidare, är verkligen sjuk. Har varit en jätte fin solig och kall dag här uppe i norr. Varit ute och gått till slotten (Lilly trodde isbrytarna var slott, när hon var här i våras). Sedan gick jag hem och kikade på Oprah - hon gav bort saker för säkert 20.000 till var och en i publiken - snacka om konsumtionssamhällets törstar där. Publiken var helt vilda och speciellt när de hörde priset på sakerna. Är det inte gåvan som är väsentligt när man får något. Nej, tyvärr inte, det var priset. Jag förundras alltid över människors oförmåga att inse det vackra.

Annars har jag pratat med en kär gammal bekant, jätte kul att vi har börjat prata igen. Ser fram emot en tripp ner till huvudstaden inom en snar framtid. Jag tycker du ska satsa på läkaryrket - känns som att du skulle bli en jätte fin läkare - med mycket själ och godhet. Men det är bara min lilla åsikt.

Annars så är jag på topp idag och förundras över människors egocentriska trippar. Förändringen krävs inom dig. Glöm aldrig det. Annars kommer det aldrig fastna utan rinna av dig, sakta men säkert.

Jag blev förvånad imorse - positivt förvånad. Det är alltid kul att få bli motbevisad av sig själv, men jag ska inte ta det för alvarligt. Annars har jag tänkt på blåbärs te, vita t-shirts, män i uniform och en del annat. Men mina tankar behåller jag för mig själv en stund. Men bara för en stund.

Planet Earth - vackert så att de förslår



Bara för att..

Någon sa till mig - du verkar så ledsen när du skriver.
Nej, jag vill bara förmedla, förmedla en känsla, en tanke. Jag är lycklig som en sjögurka - alla dagar i veckan.
Sen väljer man själv hur man vill tolka.

Insikt

Varför kan inte vi tjejer vara nöjda med oss själv, varför måste vi ha någon vid vår sida för att känna oss hel? Varför måste någon annan rättfärdiga oss. Jag trivs med att vara själv. Men när jag säger det så känns det som att jag måste hävda mig - för en tjej kan inte känna så. Hon måste ha någon, hon kan inte vilja vara själv.
Jag har valt att vara själv för många anledningars skull. Först å främst för att jag kom ur ett sådant destruktivt förhållande, men sedan även för att jag inte vill helt enkelt. Det är inte jag som ska jaga - utan jag ska bli jagad. Jag trivs med mig själv just nu, jag får det jag vill ha och jag går inte att vinnas. Som jag skrev tidigare om det här med att vara någon annans livboj/hållplats. Jag tänker aldrig utsätta mig för det - jag är bättre än så. Jag är ingen sak. Men självklart vill jag med känna det där, det där pirret som vi alla vill ha. Men man kan inte få allt när som och bara för att man inte får det, behöver man inte vara desperat. När jag ser hur vi tjejer håller på, hur jag själv kan hålla på - så blir jag se besviken. Varför lär vi oss aldrig att älska oss själva? Att vi kommer till insikt. Självklart är jag som alla andra, blir förtjust i någon. Någon som inte känner det för mig. Men då försöker jag lämna det där, jag går inte längre. Onödigt att skapa sin egen smärta.

Kärlek är det vackraste som finns, men även något ut av det besvärligaste man kommer i kontakt med. Jag hade en diskussion med en från den motsatta sidan. Vi pratade om hur det är att vara kille och att man oftast inte känner den där hopplösheten, förälskelsen där man blir smått manisk. Jag vet inte varför den inte finns hos killar. Men det är bara som tjej att acceptera, eller? Den frågan kan jag inte ge något svar på. Jag vet att även om jag inte vill utsätta mig själv för smärtor, så kommer jag komma i kontakt med det, fler än en gång i mitt liv. Men jag förhindrar det genom att tänka på mig själv, att tänka att jag är bra som jag är. Jag behöver ingen man för att rättfärdiga mig. Ingen man för att bevisa att jag är vacker, intelligent och värd att älskas. Jag ska veta det, för jag är bra som jag är. Oavsett om jag är ett jag eller om jag är ett vi.

image13

Fika ikväll.

Nu ska jag strax i väg ner på stan och en fika. Ska bli skönt att få komma bort från lägenheten ett tag. Förra gången blev det en 3 timmars fika med personen i fråga. Annars så har jag och Lilly pratat om hennes planer, blir riktigt stolt att hon vågar, vill satsa. Du vet att jag finns där och kommer alltid att ställa upp. Kom ihåg vad din favvo sa - Ingen glömmer en fegis ;) Så kör hårt!

Min förkyllning är på nergång, känns skönt. Kanske kan få sova en hel natt och börja äta ordentligt. efter fikat ska jag studerar om barns vägran till att röra sig - ska bli underhållande.


Ska sluta citera Iderik... lovar bejb.


Uppdatt: Fikan blev ganska lång - men tyvär är ju utbudet ganska smalt i Luleå så det blev en kaffe på Max - haha. Jätte romantiskt.. stackars alla som ska försöka dejta i den här staden..eller bara vill ta en fika. En gång fick jag dricka jordgubbs te på ett hotell - det var oxå lite roligt. Vad är det för fel på alla städer runt kusten?

Me, Myself and I

Jag är på ett bra humör idag under omständigheterna - känns positivt.
Sitter och planerar Lillys 23 års present, blir en färd. Vi har alltid så kul ihop, hon ger mig styrka när ingen annan förstår, ser eller hör. Våra upptåg kan inte beskrivas - måste upplevas! Ser verkligen fram emot till sommaren, då ska vi leva och ha kul. Det blir alltid farligt när vi är i farten. - L Y C K A -



Jag undrar alltid varför alla hör av sig till mig när jag är hemma? Typiskt. Då menar jag inte vänner ha! Hade ju planerat in ett möte med miljöinspektören när jag var i Härnösand - hade varit mycket givande. Men vi avstod det hela, för stunden. Men det kommer att ske inom kort, man tackar. Som jag har konstaterat tidigare - jag är så glad att jag är själv. Efter att ha varit i en så otroligt destruktiv relation med noll kärlek, noll respons - då blir man genast 100 gånger lättare. Jag svävar så känns det - inga krav, ingen att tänka på - förutom mig själv. Jag är en av dom där människorna som gillar att vara helt själv, det är lycka för mig. Men självklart kan jag göra ett undantag och alltid för mina vänner.

Jag är förskylld - där av bilden. HA HA!

Hållplats - tills att jag har träffat någon bättre.

Varför jaga efter någon som inte vill ha dig? Varför gör vi tjejer det, varför spilla tid på någon som bara har dig som ett substitut när han inte hittar någon annan. Jag har som många andra flickor, tjejer och kvinnor gått i den fällan mer än en gång i mitt liv. Att sitta där hemma hjälplös, förälskad och smått manisk. Det enda man har i tankarna är honom, ska jag höra av mig - kommer han höra av sig, får jag svar eller inte. Man blir snabbt förvandlad från stark till svag. När man sedan börjar skriva frenetiskt till honom, sms:ar eller ringer - ja, då är det kört, på alla punkter. Han tappar helt lusten och de lilla intresse han hade och då står man där - sårad och hjälplös. Han kontrar med repliken - du är för på, tjejen. Vadå för på? Det var väl han som gav dig fler inviter, mer uppmaningar. Kom inte och spela oskyldig.
I själva verket så är det han som har uppmanat till dessa tendenser - som kille bör man inte spela ett spel - tjejer klarar inte av det spelet - oftast. Förstår inte varför inte killar/män, kan vara rakryggad och säga - Hey tjejen det här funkade inte - men det var kul att ses. Istället ska dom ha en som någon jävla livboj utifall att dom inte har fått nått på ett tag eller behöver lite själsligtröst - S U C K -
Jag bestämde mig för ett bra tag sen att jag INTE ska hamna där igen: Jag är ingen sak, inget objekt - jag är en människa.
Bör respekteras där efter. Jag vet att det förmodligen aldrig kommer ske en förändring, vi tjejer kommer alltid jaga, jaga efter något ouppnåeligt och vi kommer aldrig fånga vinsten. Men jag hoppas att någon tar hänsyn och behandlar oss med den respekten vi är värd.
För i slut ändan är vi människor, precis som ni.

Palmen o jag!

Underbar morgon - tackar!
Du väcker mig till liv - du är en av dom bästa. Synd bara att han inte kom i natt. I sommar blir det du och jag och ett os. Är så glad att du finns där för mig - du är bra. Rocktofflor - ett av dom bästa orden!

Palmen o Jag

Halstabletter och Te - min frulle

(10.13) God morgon, vet jag inte om jag tycker att det är - ordentligt sjuk. Men mina vänner livar upp min trista vardag - med artiklar om personer som juckar på damcycklar, kröniker om hur man blir hatad... ja ni förstår - då är det lätt att le.
Sen så lyssnar jag på Maggio igen, vilken text.
Jag har verkligen provat med allt
Jag har träffat, för fan, hela världen
Från Paris till Shangai, slitna jeans och kavaj
Jag har till och med surfat på nätet..

Stämmer så bra in på mig och mina flickor ;) - man bir aldrig nöjd.
Jag pratde med min styvpappa om män och hur dom är, vi har alltid så givande samtal han och jag. Vi kom ju inte fram till något jag redan visste. Jag lever efter min egen fillo och den funkar bra. Varför gå runt och oroa sig för att hitta någon - om man letar så blir det oftast fel. Jag är 23 inte 33, leva är det jag bör tänka på, inte hur jag ska se ut i en brudkläning. Jag har aldrig varit en av dom där tjejerna som drömt om hur jag ska se ut som brud - jag har inte tid att lägga på sånt. Jag har tänkt mig själv en gång i brudkläning och det gick bara neråt efter det. Så ve o fasa - aldrig mer! Jag är nog en obotlig icke brud, som ser sig själv i en skönt färglad lya med hund och nudlar - thats my cup of the. Det är min ambition innan 33.

Nej, jag hittar ingenting
Ingen groda som blir min prins
Bara genomsnittsskräp, inte tillräckligt tät
Varför ska jag nöja mig med nåt mindre,
när jag vet jag kan fixa vem jag vill?


Annars så ska jag försöka få i mig något mer än halstabletter och te - kan bli en svår match att gå. Sen ska jag in på Lush och se om mitt luktsinne är kvar för där om något bör jag känna nån lukt. Lillys tips.

(14.40) Nu har jag fått i mig lite frulle, vart på Lush och sniffat - men gick så där. Fått mig en rejäll tankeställare som vanligt. Behöver komma bort, snarast. Jag får spasmer. Jag tror jag känner världens största mes - suck - Luleå är fullt med blöt snö och jag suckar ännu mer. Pratade som sagt med Micke och jag får bo i hans hobbyrum med alla pistoler - haha! Väljer nog Daniels lya med en massa hockey eller mitt gamla rum hos mamma. Nu ska jag kika på film och dricka te och äta lite glass.





RSS 2.0