25 Februari

Tvekan inför en förändring. Tankar om allt där omkring.
Just nu går det mesta på högvarv, mycket som jag vill, mycket som jag inte orkar. Mycket som jag funderar på. Allt går. Men ändå känns allt ganska behagligt. Livet känns så där lagom som allt är i lagom-landet Sverige. Ganska stadigt. Önskar jag hade tid över till att skriva mer, men lusten infinner sig inte ofta för jag gör så mycket annat. Men nästa vecka när jag jobbar heltid på jobbet ska jag ha datorn med mig och skriva. Vill skapa något.

Har mest jobb framför mig denna vecka och nästa:
Imorgon blir det jobbet 11-18. Sen Fh 18.30- och sova hos fina mamma.
Fredag blir de även jobb 11-18 och sedan Bio med Roger
Lördag 08-17 - ingen utgång (skönt)
Söndag 08-15. Sen ska jag och pappa handla massa mat till mig - snällast.
Vecka 10.
Måndag 08-18
Tisdag L
Onsdag 11-18
Torsdag 08-18
Fredag  08-18
Lördag  08-17
Söndag L

Ord

Iver, tvekan. Glädje, tystnad. Fundering.

Samtal

Varför ringer man från skyddat-nummer om man inte ringer tillbaka. Jag förstår inte riktigt den ekvationen. Vill man något eller vill man inte. Ja då lämnar man väl ett meddelande. Svårare än så är de inte.

Ego Girl.

Illa är när man har massor och åter massor av kort på sig själv på Photo Booth, egen kär? Du dömer. Sitter här hemma och har myror i brallan, finns de något tråkigare än att bara vara? Man kan ju iofs byta kläder miljarders gånger, eller sitta på Photo Booth och latja.. Men nja. Inte idag. Får väl brygga mig en kopp te. Invänta min kvälls promenad. De får bli de helt enkelt. Hoppas på film senare ikväll. Något roande. Såg att jag snart har haft bloggen i 1 år?! Kan de vara sant, jag brukar ju inte vara den bästa på att behålla saker och tinga. Lite impad blir jag av mig själv.






Inställt.

Kursen vart inställd idag - så nu vet jag inte vad jag ska hitta på tills jag ska gå till Roger. Hm. Tips någon? Skulle ha jobbat men bror kör de passet ist, men får lön endå :D. Ibland är de gött o vara lilla syrra.
Pratade nyss med min fina vän Carro - så mysigt. Längtar tills jag får träffa henne och magen.

23 Februari

Monday.
Helgen blev fantastiskt bra. Arbetat och umgåtts med finaste gänget. Vi börjar bli tajt. Ännu tajtare blir vi på tisdag - då de är semelfest hos Nadja o Nina i dubbel bemärkelse. HaHa.. Blev utgån i lördags efter jobbet, han komma och svepa två stora drinkar innan vi satte oss i bilen och åkte ner på Plaza. Nina och Sebbe låg i bakluckan. Victor fick små panik och trodde luften skulle ta slut. Som vanligt fixade Victor in oss, så köa fick vi inte göra. Väl inne vart de ganska lugnt, träffade på ett antal berusade bekanta personer. Sen såg jag en person som totalt ignorerade mitt fina lilla hej. Tråkigt. För personen. Sen åkte vi på Max handlade lite mat, hem till Tess för lite lugn efterfest sen så somnade vi. Söndagen bestod av Tages, skratt, Hipp Hipp, ännu mera skratt och godis. Kvällen avslutades med att Roger kom och hämtade mig så jag kunde sova i min säng, guldvärt. Härlig helg, tyvärr inga kort.
Nina - Kairo!

I dag blir de Barkurs i några timmar sen hem, imorgon blir de som sagt semel-fest. Sen börjar jobbet igen på onsdag. Har hunnit med 16,5 km idag, känns super skönt. Även hunnit med armar, ben och mage. Nu ska jag fixa mig och sedan gå till Folkan. Härligt med normala temperaturer - då kan man börja gå igen. Underbart.

Tankar: Dock små besviken över att inte Mickey Rourke vann en Oscar - han var verkligen värd den för den roll prestation han gjorde i The Wrestler. Men Kate W vann och hon är så otroligt duktig aktriss och så genuint ärlig, vanlig. De var de jag tyckte om Oscars. Däremot såg jag en väldigt intressant dokumentär om Strindbergs Fröken Julie - otroligt se värd, handlade om uppsättningen som spelades på Dramaten 2006 med Persbrant och Bonnevie. Otroligt vacker kvinna. Och om hur Fröken Julie spegalde dåtidens och nutidens roller för en kvinna i samhållet så väl hur en människas innersta essens är den man är. Att vara männsklig, att fela. Skulle verkligen ha velat sett just den uppsättningen, fick se några delar ur den under dokumentären, samt hur de arbetat undertiden innan premiären. Ibland önskar jag att jag hade sattsat på teater och film världen. Skådespeleri, har hört de många gånger men aldrig vågat tagit steget dit


Lista

Gör: Jobbar
Gillar: Förväntningen
Dricker: Cola Light
Tänker: Ständigt
Längtar: Efter Carros Bebis
Bästa stund: En kopp te med en vän/vänner

Inne: Ja

Färg: Fördagen svart, svart och lite jeans.

Annorlunda: Inget


Att vara

Att vara männsklig är väl att kunna fela, att kunna göra misstag. Att lyssna på hjärtat, men inte på själen. Att förblindas av allt som är omkringen, alla frestelser, alla komplimanger. Att behöva behovet av bekräftelsen. För som människa är de <inte lätt att veta vad som är och inte är. Vad man ska och inte ska, känna och inte känna. Hjärtat och hjärnan är lika komplicerade och komplexa. Ibland så skulle jag vilja att bara en av dom fungerade. Skulle inte allt bli lite mindre komplicerat?

Ibland behöver man pausa, stanna upp och tänka - är de så här de ska vara, kännas? För annars så kanske allt blir ett totalt känslo-kaos och man blir helt likgiltig och bedövar känslorna med bekräftelser. Man försvinner från sig själv och ens värderingar och förvandlas till ett tomt skal. Det är ingen annan än en själv som kan skala bort de toma skalet som döljer de rätta höljet. Ens rätta jag som oftast är ett förnufftigt och sant jag.

Att blotta sig själv är en styrka, att vara sig själv kan vara en svaghet? Ångesten förekommer ofta, för att sanningar kommer fram eller tvingar sig fram. De är som sagt männskligt att fela. Men är de männskligt att vara?



Otroligt bra

Lisa To Homer: Let's eat something japanese!
Homer to Lisa: The toilet recommended a place called Americatown!

Gillart!

17 Februari

Ibland så vill jag ut på en annan bana. Känna en annan känsla. Ett rus. Ibland så vill jag vara någon annan bara för dagen, stunden. Skulle inte de vara fantastiskt? Fantasier, tankar och drömmar.
I går pratade vi om livet och när de tar slut och för vissa för tidigt - men alla kanske inte ska leva? Tänk om livet är väldigt kort för några, för de som väljer att försvinna bort. Inte de som medvetet blir tagna dock. Där är livet alldeles för orättvist. Bara en tanke.

Dagen

Äntligen har jag tagit tag i att säga upp lite saker och fixat lite annat som är av vikt. Skönt.
I går vart de en super mysig måndagskväll hemma hos tjejerna. Vi satt och skvallrade, drack massa te och planerade in saker. Så på fredag är de mys hemma hos mig med fika, lördag utgång och fira Ninas födelsedag (som är idag), sedan bakis mys hemma hos tjejerna på söndag. Sover hos Tess. Sen på Tisdag planerade vi in en semel-kväll. Mys. Sen åker vi förmodligen (väldigt säkert) till Sundsvall runt den 20 mars för att bo på hotell och fira Nadjas födelsedag, vi fyra. Hur mysigt som hellst. Just nu känns allt så himla bra i alla falla med mina vänner. Visst har jag några för långt bort, men annars är de på topp. Nu blir de ett pass, sen göra mig i ordning och sen ner på stan en sväng för att fixa lite. Ikväll ska jag förmodligen hem till Roger - han fyller ju år som Nina och mina finaste vän Daniel. Tänk 3 favorit på samma dag. Imorgon blir de jobbet igen 4 dagar framåt och ett plus pass på lördag efter vanliga jobbet, sen direkt ner på Plaza. Känns skönt att få några timmar här och där extra nu när de är så torrt på extrajobb.

Här är den fina tårtan Nina gjorde igår kväll och Tess.

Kvällen

Ska i väg på hemligheter till familjen Blomkvist-Fahlström ikväll. Skvaller med andra ord. Blir förmodligen väldigt trevligt. Även festplaner var på schemat. Spännande. Har hunnit med ett pass plus lite fix här hemma. Just nu så är de väldigt fritt från saker här hemma - skönt. Har en tendens att lämna saker överallt hemma så de ser ut som ett mindre kaos.

Glömt

Har inte hunnit varit så aktiv. Jobbet och massa fix och en fin alla hjärtans dag med fina vänner. De har varit min helg. Som sagt vi firade alla hjärtans dag tillsammans hemma hos Nadja o Nina - fast Nina var tyvärr inte hemma. Men de blev ett mysigt litet gäng på 6 personer, jämt köns-fördelat - så passande. Middagen bestod av pizza, geléhjärtan, chips pch winnerbröd - härlig kompott. Sedan blev de drinkar, spel och skratt. Sen åkte vi ner på Plaza och där inne blev jag tyvärr för nykter för att de skulle vara skoj. Men mina vänner livade upp mig då och då när vi stötte ihop. (varför tappar man jämt bort folk?).
Kort kommer på förfesten som gick i hjärtats tecken.
Träffade på ett eller två eller tre ex även denna kväll - så passande. Då vet man att de oxå har de lika trevligt på alla hjärtans dag haha. Nej. de var väl kul att se dessa fina individer.. Nog om dessa personer. Sen träffade jag på Micke - frågade vart Roger höll hus, han var ju vid baren så jag skuttade vidare - men hittade han sen och satt där resten av kvällen. Kände mig väldigt osmart bland alla dessa genier - Lilly - vi måste gå på geni-kurs ;) hihi. Nä, vi är ganska så intelligenta vi me, på våra ämnen ;). Sen så fick jag åka taxi hem så jag slapp bussen. Så skönt. Tack.

Igår vart de folketshus och jobb ett par timmar. Tur att de var Jimmy som var kock så man hade något att snacka med innan Siggan kom och hjälpte till med middagen. Pappa kom för bi och åt och sen körde han hem mig. Måste delge att jag har världens bästa pappi o mammi (som Gulletussan alltid säger). Så jag kom hem och kikade först på Kalla Fakat om Nordstream och Rysslands o Tysklands lilla plan och sedan Mia O Klara - Jag älskar Tabita, en orm som ska bli vegan. Så bra. Sedan kom Roger förbi och då kikade vi på Beck och sen något väldigt konstigt program på femman. De var skumt. Väldigt skumt. Sen blev de sömn.


Utifrån

Pratar med Lilly - om Världseknomin. Intressant. Efter detta samtal blir det sängen och en dokumentär.
Dokument utifrån - Världen enligt Gazprom. Jag är så fascinerad av Ryssland, Putin och allt där omkring. Vill dit någon dag. Snart. 52 minuter av information, världen, eknomi, mörkläggning, korruption - allt. Ser framemot de.

12 Februari

Nu in till stan för mina dagliga 7 timmar. Sedan blir de semlor med Micke (förhoppningsvis) och Criminal Minds. Sen ska jag försöka hinna med de jag lovade igår - lite Hipp Hipp.
Just nu är de -18 ute - härligt! Nej, tack. Ska jobba lördag - söndag - skönt och få lite extra timmar här och där. Även nästa vecka ett extra pass och ett på travet. Så nu behöver jag inte få ångest för att de känns som att jag jobbar för lite. Helgen ska spenderas med tjejerna och pizza och utgång på alla hjärtans. Mys. Nu måste jag springa till bussen.

Ord.

Ord som berör. Min fina vän Lilly - tack. När jag själv inte förmår - då finns du där. Då finns ni alla där. Tack. Jag är lyckligt lottad att ha så fina människor runt omkring mig. Just nu orkar jag inte mer än att ta hand om mig själv med filt och te.

Toner

Lyssnar på Melissa. Saknar så mycket av förra året, alla upptåg. Min och Carros resa ner till Stockholm, massa gråt, ja. Men man lär sig alltid och blir starkare. Jag hade iaf kul. Stunden med Lilly i kyrkan. Nätter med te, djupa diskussioner och skratt blandat med gråt. Sommar, upptåg. Båstad, Yran. Allt. Undrar om detta år och sommar kommer bli lika underbar? Återstår att se. Har hunnit med allt förutom packet hämtningen. Ska fixa de strax. Sen blir de te och mys med tjejerna på något av stans alla cafér. Sen hem till sängen - imorgon börjar jobbet igen.

Dagen

Igår hann jag med en hel del. Känns bra. Idag blir de ungefär samma som igår, ett pass plus promenad till stan fram o tillbaka - hämtning av packet. Sedan lite pyssel här hemma. Ikväll blir de träff med tjejerna på en kvällsfika. Vi har bestämt att fira våran alla hjärtans dag tillsammans - de kan bara sluta på ett sätt - trevligt. Idag ska jag även få min pappa att handla lite mat innan jag svälter ihjäl.. :) så illa är de inte, men nästan.

Igår var vi på barkurs, otroligt bra, lärorik, intressant. Ser framemot nästa gång. Hann även med att träffa lite favoriter från jobbet, Sandra, Håkan, G, Elin och självklart min partner i crime - Tess. Men vi ses ju för de mesta. Känns skönt att träffa alla - fast att vi inte har så mycket på jobbet just nu. Man saknar jobbet och kollegorna.
Sen han jag även med film hos Roger, vi kikade på The Wrestler - se värd!

Dagen

Ny vecka.
Fortfarande förkyld, trött i kroppen. Kallt är de ute med, när ska kylan försvinna? Idag ska jag försöka orka med att köra ett pass plus lite annat. Var tänkt att jag skulle simma imorse, men med tanke på minus graderna och min förkylning - så hade de inte varit bra. Då hade jag väl legat i 2 veckor till. Snark. Min lägenhet är extremt kall idag, vet inte varför. Typiskt. Nu ska jag ta på mig ett extra par ullsockar och börja fixa här hemma. Sen blir de kurs.

Until I bleed

Just nu så känns de som att jag vill bara lägga locket på. För engagemanget finns inte där.  Ibland undrar jag varför de blir så här, varför? Man är lycklig sen oycklig. Man är glad, sen ledsen. Till vilken nytta? Sömn behövs.

Free

Nu är jag ledig i 3 dagar. Känns underbart behövligt, nu när jag är slut i kroppen - känner dock att förkylningen håller på att avta markant. Super! Då kan livet åter gå. Idag ska jag bara ta hand om mig och mitt hem, fixa, diska, plocka, bada, fixa, vila, kika på film. Sova. Gött.

Hjärtats kretslopp.

Du springer aldrig ifatt, när jag väl är där. Jag vill inte tänka framåt - men är livrädd att fastna här. 
Nu kan det vara för sent att säga som det är. Jag vet att det är svårt över telefon.
Jag försöker träffa andra, men det är inte så lätt, jag har försökt att tänka bort dig
på alla sätt, det är dags att lägga på - men att stanna känns så rätt.
Jag vill ha dig nu - som jag hade dig förrut.


Le

Helt färdig i kroppen. Sjuk, sjukare - sjukast. Jobbat har jag gjort idag 9-17.30. Så nu är de 3 dagars ledigt igen. Super. Behövs. Verkligen. Sitter och lyssnar på Lars, Melissa och Elin. Underbart för kvällar som denna. Tänker väldigt mycket just nu, på en person. Ibland vet jag inte. Kanske jag ska ta den där tiden som jag sagt att jag skulle ha. Kanske ska släppa nu. För just nu känns de så långt bort, allt känns långt. Livet är som de är. Livets prognos för ikväll är; filten, vatten och sömn. Imorgon pyssel, pyssel, städning, film och lite annat. Over and Out.

Lagar, rättigheter

Har suttit och läst lagar, läste hela medbestämmande i arbetslivet, arbetsmiljölagen och anställningsskydds-lagen. Riktigt intressant. Alltid bra att vara påläst. Om inte för egen skull, så då för andras. Jag vill hjälpa till, göra en insatts. Ingen skall behöva gå runt och må dåligt, vara rädd på sitt jobb. Jag älskar att jobba, de är mitt liv och så känner många där ute. Jag har börjat inse mer och mer att de jag trodde var bra är inte så bra. Man lär sig. Jag gick med i facket för 1,5 årsen, de bästa jag har gjort. Facket är bra. Men många vet inte de och vissa vågar inte ta kontakt med dom, de är fel. Människor som blir fel behndlade på sina arbeten kan få riktigt stor belopp i skadestånd, i gemförelse med vad arbetsgivaren har gjort. De är viktigt att vara påläst. För alla parter.

Inflytande på jobbet:
Jobbet är en stor del av våra liv. För att må bra och orka arbeta ett helt yrkesliv är det viktigt att få möjlighet att vara med och planera exempelvis arbetstider, arbetsinnehåll och utförande. Alla medlemmar ska ha möjlighet till medbestämmande, kunna påverka sin arbetssituation och sina arbetsförhållanden utan att riskera negativa åtgärder från arbetsgivaren.

Vänner

Tänker på min vän Lilly - hon mår så dåligt just nu. Vill bara ha henne här hos mig, rå om henne. Hon är speciell. Saknar hennes vardagliga närvaro. Även Carros. Tänk våran kväll i soffan när vi ringde sex nummer, mys, skratt. Mysiga middagar, alla tårar och skratt. Kom hem nu!

Omständigheter

Hemma från jobbet. Jag har blivit vrål sjuk - ont i huvudet, snuvig och helt matt. Typiskt. Men bara 2 dagar kvar sen är de ledighet i 3 dagar. Härligt. Vi kanske har något på G jag och Tess - hoppas*. Men jag måste få min lägenhet uthyrd eller att jag får den uppsagd på bara 1 månad. Men de händer ju inte. Har inte 10.000 att läga på hyran i 3 månader. Så allt kan gå i stöpet. Fan. Så jävla typiskt. Men får vara optimist. Fin gest!

Drink.

Dyrast,medelmåttligt och absolut tråkigaste stället i stan = Paus.
Vi var där för att ta en drink innan vidare utgång. Jag och Åsa ber om en Rosa Pantern - Åsa hinner även påpeka att jag är bartender. Så innan jag går och sätter mig så får jag en fråga av personen som skall göra drinekn - hur jag gillar jag min RP haha.. Sött. Man kanske borde ha kunnig personal eller åtminstone en drinkbok.. brevid kassan. Eftersom drinkarna ändå inte fås på en gång. Vilket i säg är väldigt ?.. Men de är i alla fall trevliga. De är alltid något.

Annars flyter livet på. Med mardrömmar, ångest om mitt liv och en dödsrädsla. Jag vill inte dö du som du fina tjej. Jag ville inte att du skulle dö. Varför. Hur kan man göra så. Rädslan är så stor. Saknaden, frågorna lika så.

Framtid

Vill sitta där, där i våran lya. Smutta på ett glas vitt, känna solen som sakta går ner. Lyssna på Melissa och bara leva. I framtiden. Då vill jag vara med er, alla som betyder. Jag vill vara på äventyr, sjunga, ha massa glädje och vä

Vakna upp.

Tänk, tänk över era liv, tänk över allt de ni har. Lyssna, lyssna så noga ni bara kan. Vart enda litet tecken, känsla, eller fråga - kan rädda personen. Inse att vi lever inte längre i en glasbubbla, där allt är bra, där aldrig något kan hända. För de är det de gör, hela tiden. Saker du inte tror kan hända, hända dig, din närhet. För när de väl händer, så står du där med frågor, frågor som aldrig kommer bli besvarad, en sorg som alltid kommer finnas kvar och stort varför. Sedan kommer räddslan, den smyger sig på en, man känner sig liten, rädd och ensam. För om de kunde hända dig, då kan de hända mig, eller dig, eller du.

Inser.

Som sagt, mycket som går igenom i min tankeverksamhet just nu. Det är svårt att förlora någon oavsett situation - men ännu svårare - när de som inte kan hända händer - här i den fridfulla idyllen Sverige. Som Lilly sa igår: jag är rädd - jag kände den rädslan jag med i natt innan jag skulle somna. Just nu vill jag bara vara i mina tankar, vara själv. Jag vill fly till dig och sitta och dricka kaffe och prata om henne, om andra som int elängre finns här hos oss.

Saker, tankar.

Helgen har varit hektisk, jobbat, inflyttningsfest, jobbat - nu är jag otroligt trött. Orkar inte skriva mer. Hänt saker med som får mina tankar att snura på högvarav. Hemskt är allt när de kommer omkring.

RSS 2.0