På arbetet

Står här och försöker kränga mina ny gjorde mackor som jag har fixat. Började kl 07.30. Kom hem 01.00. Det var underbart att gå hem i natten igår, svalt och härligt. Ikväll blir det Yran för hela slanten så även imorgon. Det känns i luften. Träffade diverse personer igår - men det var ingen speciell. Vart håller ni hus? Imorgon flytttar jag - känns jätte konstigt. Har liksom int ehunnit greppa de. Äntligen. Magnus kom förbi igår oanmäld. Suck. Fick iallafall mitt dunntäcke och post. Men resten är kvar där uppe i norr. Får bli en annan historia de. Nu åter till arbetet.

Underbart är kort

När började Östersundare festa som Stockholmare, när blev Östersunds fest/ute scen fullt av musik som enbart skulle spela i Stockholms subtila klubbar på Söder? Jag stod där igår, mitt i havet av människor, ljus och elektronisk musik. Människorna var som besatt, klädda till tänderna i modets allra modernaste kläder. Det var som att vara i en annan värld. Jag vart tvungen att sätta mig ner och känna den svalkande vinden från Storsjön - för att kunna känna att jag är hemma. Värmen är svår att ta på. Kylan verkar har försvunnit. Jag gick hemåt och insåg att årets Festival kommer bli den bästa, människorna är redo, vädret är  redo och Kleerup är redo. Ni hör. Kleerup. Stockholm. Förfesten börjar kl 20.00. Det existerar en förfest till en festival? Det är bara att inse, Östersund är inte Östersund dessa 10 dagar - utan mer en metropol. Där människor klär sig, dricker och dansar som om det aldrig kommer en morgon dag.
För festar gör dom från fredag till söndag veckan efter. Varje dag är människor ute i etern, varje kväll befolkas hamnen av flera tusen människor, om de inte dricker, dansar, äter så tittar de, tittar på människor och vad allt Östersund har att ge dessa dagar. Något vackrare är svårt att uppleva när Storsjön ligger spegelblank, fjälltopparna syns i bakgrunden och hård elektronisk dansmusik strömar ur högtalarna. Det är vackert men samtidigt surrealistiskt. Snart åker conversen på och högklackarna bort  - för imorgon börjar den. Då blir det fest i stan - på riktigt.  Det är så det går till och man måste uppleva Yran minst en gång i livet för att förstå tjusningen, för att förstå varför vi Jämtar vet hur man festar, festar som att det inte finns någon morgon dag.


Melon

Ska precis ut genom dörren. Blir en bra bok, en fulladdad Ipod och vitlköksbröd samt melon ute i solen, på en äng. Mys. Igår vart jag ledig från Scandic så jag begav mig ner mot "hamnen" och stråket. Sandra och jag satt och drack päronfestis och åt nachos och pratade med Frida. Vart en väldigt behaglig kväll. Vid 23 kom Henka och Björn, så då satt vi och beskådade medelålders kvinnor och deras dansteknik. Haha. Kul. Finns ett jätte fint Bed And Breakfast på tullgatan. Ur mysigt var det där. Bör prövas för er som inte innehar en bostad i Östersund.
Idag blir de Scandic 18-22, sedan eventuellt stråket med Sandra. Nu ska jag ut.

Från kopplad

Idag vart jag ledig. Super skönt.
Ikväll blir de stråket en sväng, sedan hem. På fredag flyttar jag in - så skönt ska det bli. De första jag ska göra är fylla min walk in closet, den är stor (bra). Sedan fixa med möblerna, städa och bjuda Micke på en bit mat och paj. Sedan blir de Yran med Sandra p. Vi var föresten på stan och shoppade och åt en härlig middag på Champagne baren på Sjöbris, hur mysigt som hellst.
Funderar vem den lyckliga som ska få följa med på en Scandic Weekend till Stockholm me mig. Ni kan ju alltid komma me förslag ;) haha... Eller så åker jag själv. Skönt de me.
Nu blir de duschen.

Sliten

Arbetat 40h på 3 dagar - det känns. Speciellt i denna värme som råder. Slut i bena. Börjar jobbar på Scandic nu kort pass framt till Söndag med en ledig dag på Fredag. Då blir det yran med Sandra P. Mys.
Igår vann jag tävlingen på mitt jobb. Sålde allt på våran Sommar meny till gästerna under kvällen. VArt en sisådär 25 varm, 7 förrätter, 7 Klassiker, 8 olika smaker glass, 6 deserter.  Det innebar något "hemligt" med Stockholm. Kockarna sa en Weekend, jag vet ej. Men var roligt att visa framföttern, igen.
Nu ska ja ut. Sedan Scandic sedan Stråket.

Arbetet + lite Båstad

Nu blir det arbetet som kallar i 10 dagar. I dag blir det bröllop på Arctura, imorgon stråket lunch/middag sedan utgång, sedan stråket lunch och sedan långpass på Scandic - samt hela veckan kortpass på Scandic och tors-söndag dag på Fh. Jag kommer vara mer eller mindre död. Ha. Skönt. Skall även hinna hämta upp nycklar samt flytta in, gå på yran och känna mig hemma i den nya lägenheten. Men sen är jag ledig 6 dagar och jobbar ännu ett Bröllop. Så då ska jag hinna med att göra lägenheten gästvänlig. Sen är det bara att komma och hälsa på, sova över, inspektera och ja, vara allmänt trevlig. Har fixat in korten från Båstad - en liten smakbit - mer kommer när jag har tid. Nu ska jag bege mig mot staden för att betala hyror, fixa elen samt att hömta cykeln och dra på arbetet. Louise hade sagt till M att hon ville att jag skulle spilla upp vinet till Brudparet - ALDRIG! haha.
Så här kommer lite smak prov från sista dagen och perso-festen.
Första kortet är från utsikten varje dag där vi arbetade (finalen), sen hemma i Längan, sedan Anna o Jag (fina Anna!), sen Maja och Anna (finaste tjejerna), Sedan inne på Loftet och Petters spelning (blonda trevliga + snygga kocken). Underbar vecka.


Dagens

Vaknade runt nio idag. Skönt.
Igår var vi borta hela dagen, var härligt att vara  ute på vägarna igen - underbart väder. Väl framme i Härnösand mötte jag upp Carro och hon hjälpte mig med mina möbler och saker - tack återigen! Även till fröken Wikman som är en sån fin person som låter mig hämta upp mina saker utan att hon var hemma.
Sedan bar vi oss av till Sundsvall och Ikea där jag inhandlade lite nya möbler, saker och ting. Slutnotan blev efter 2 entrer 3,600. Vilket var ok med tanke på möblerna och allt porslin. Så nu är jag verkligen redo att flytta in i min lägenhet. Bara ljuslyktor, handdukar, lakan och kuddar kvar som ska hem och det får bli om 2 veckor. Ska försöka lösa en del med Magnus redan nu - Bussgods är lösningen (hoppas jag). Idag blir det förmodligen en glass på stan i kvälls solen med någon vän. Sedan lite städning sen i sängs tidigt då jag ska jobba på Bröllop imorgon. Ska bli riktigt kul.
Försöker ladda upp korten men min Ixsus gillar inte riktigt min Mac eller så är de tvärtom! Suck.

Hmm

Vaknade kl 03.30 har inte kunnat somna sen dess. Känner mig lite små trött och halv sugen på frulle. Åker i väg om 2 timmar till Härnösand för att fixa hem mina möbler samt inhandling av nya möbler på Ikea. Blir två nya sovrumsbord, en hylla, en tv bänk, ett sidebord, hyllor samt blommor, ljus, badrums och köks saker. Skönt att jag har lagt undan de mesta av mina pengar hela våren och sommaren annars hade min lgh varit ganska tom. Sedan köpte jag en helspegel igår för ynka 250 kr på loppis - skönt då speglar är ganska dyra ju större de är. Sedan är det bara tvn, och en del prydnadsaker som är i Luleå som ska på platts sedan är jag hemma.
Om lite mer än en vecka flyttar jag in till min tvåa, ska bli spännande men även ganska kämpigt i början då hyran är så pass hög, men allt löser sig. Vill bara komma igång, fixa och få igång alla räkningar så man vet ungefärligt vad man ligger på i månaden. Sedan ska jag ta tag i mina studier när jag inte jobbar, göra klart de jag har kvar vilket inte är så mycket - men jag måste bara få igång de. Känns som att mitt liv i kaos kommer snart att bli betydligt mer konstruktivt och mer ordnat (hoppas man). Nu ska jag äta lite frulle, packa ner de jag ska ta med mig och ta med min lapp så jag inte glömmer något i Härnösand.  På åters senare.

Inte som det brukar vara

Första dagen på 42 dagar som jag är helt ledig och inte har något planerat. Så skönt.
Vart nere och inhandlat saker till lägenheten, köpte ett par nya Jeans, fixat bil till Härnösand. Nu funderar jag på att sätta mig i sängen och kika på en film och bara njuta.. eller åka hem till Daniel och kika på något meningslöst och berätta om Båstad. Vi får se. Är väldigt hungrig nu känner jag. Funderar på vad jag ska mätta mig me. På åters.


Ansvar, tankar

Hm.. Det är svårt att såra någon. Men ibland måste man fast att man inte vill. Just nu känns det som att det är det jag måste för mitt eget bästa och den andras bästa. Innan det går för långt. Jag kände just nu att – vi inte är på samma bana någonstans. Det mest arbetsamma för mig är att såra någon, någon som är bra. Men jag måste. Tyvärr. Det är hårt att behöva såra någon som känner för en.
Varför är det så, så att man backar så fort någon är för på? Jag blir så av när den andra blir för på. Varför? Jag känner bara att jag vill bort. Måste man inte prata innan man kallar sig för ett par? Jag är inte redo för det. På länge. Jag måste få vara fri. Jag insåg det, jag är inte redo för någon just nu. Jag måste få vara själv. Jag trivs så med de. Jag vill vara fri, fri från allt. Mitt hjärta tog en hård smäll för ett tag sen. Det känns ännu. Men nu börjar han blekna. Men han tog mitt hjärta, min själ. Så jag behöver få vara fri från allt vad kärlek heter, allt vad krav heter.
- Kanske inte alla kan tämjas. Kanske behöver man helt enkelt någon lika vild att springa bredvid...


Jag brukade titta åt de andra hållet. Jag brukade lämna problemen till en annan dag, Jag brukade aldrig ta på mig ansvaret. Jag brukade dra en solskenshistoria mitt i regnet. Ju mer jag behövde ändra mig ju mer stannade jag kvar.

Trött

Snacka om jag är slut efter allt arbetande. 3 pass kvar bara sedan semester.Idag har jag uträttat en massa saker, känns skönt så snart är man i hamn. Jag mår riktigt bra just nu - ser verkligen fram emot min fina lgh.
Har fått lite kontakt med henne - hon som bettyde allt och fortfarande gör. Tänk, tänk om. Härlig tanke.
Livet leker - gör de det hos er? Nu har jag skrivt det - ska jag ge de, skicka det eller behålla de själv?



Det sitter i betraktarens ögon. Tänk, tänk. Någon sa till mig du måste - för att få ro.

Saken är.

Längtar ditt. Till mitt.
Blommorna i massor, spegeln med guldkant, min soffa, min säng. Mina burkar i glas, mitt porslin. Mitt liv. Hoppas det är helt. Annars blir jag besviken. Då kommer åtgärder. För nu står jag på mig, varje pinal, varje liten sak. För det är mitt och jag skulle behandla någon annans som om det vore mitt om än mer försiktig. För det är någon annans liv man har. Inte ens eget. Jag längtar så till de, för sen är det över. Sen är jag hemma. Slipper leva i en kappsäck. Slipper allt, allt tänk och alla oro. Sen är jag hel. Ska bli så otroligt givande. (nu blir det förmodligen arga miner).
Annars så i natt insåg jag att jag är hel utan allt de andra - att jag ska ta steget ifrån. För jag är mer värd än så, mer värd än vad jag har blivit behandlad under dessa år. För ingen gör så mot någon annan. Jag insåg att jag inte behöver, att jag har gått vidare helt nu. Nu är jag stark, vuxen och en gnutta förnuftig. Jag behöver inte de andra runt omkring mig.
Tack för insikten igår.

Annars är allt bra. Vart på spa idag och njutit med Therese. Nu på väg till arbetet. Jag jobbar för mycket just nu - men jag kommer gilla posten om nån vecka. Sen så har jag betalat av 4 hyror innan, så "gratis" boende tills december. 16.000 gick kalaset dock på. Men är inte biter för de. Nu har jag kikat på 42´tums, blir en vit. Som sagt, bra att arbeta och vara pappas ögonsten. *irroni*. Sen blir det sol och bad i 2 veckor i september.  Allt rullar på och de känns fantastiskt. Saknar dock vännerna ifrån Båstad. Ni är fantastiska! Ska lägga upp kort till helgen. Nu måste jag gå.



Hemma i lugnet.

Hemma från en obeskrivlig vecka i Skåne och Båstad. Träffat de underbarast människorna man kan tänka sig - fått två nya fina vänner - som betyder extra! Maja, Anna - Tack för veckan som gick!
Återkommer när jag har lagt in korten. Men vi hade det bra - för bra - bäst av allt, vi fick betalt för de!

Annars så har jag gåt nu - känns bra.

Extra allt.

Just nu har jag massor - massor av arbete, massor av timmar utan sömn och framför allt massvis med tankar. Så är det och det är inget jag kan göra något åt de. Åker i väg nu i natt ner till Västkusten - 13h på vägen kanske hjälper eller själper. Vem vet - bara jag. Blogga ska jag försöka med - men vet inte om det kommer finnas tid. Men väl hemma gör de de. Så nu ska jag borsta tänderna och invänta att klockan slår 02.30. Trött - ja.

Makt

Vem har den och hur får man den? Svaret ligger förmodligen hos en själv.

Mycket

Jobbar konstant, sover hos R varje kväll och är ute på dagarna och försöker träffa mina vänner. Just nu är jag förkyld, brun som en pepparkaka, trött som en gnu och mätt som en plätt. På väg til Hotellet för ännu ett pass framåt små timmarna. Sedan blir det hem till R om det inte blir för sent - då sover jag hemma. Imorgon ska vi äta lunch ihop så vi hinner ses innan jag sticker ner till västkusten för 11 dagars jobb och sol (förhoppningsvis). Bloggen kommer förmodligen bli lidande - men ska försöka. Kameran ska med så det blir kort sen.
Gjorde de - äntligen - det är slut nu och ja det känns underbart! Äntligen.
På åters!

Kommer att kännas

Avstånd: 1096.6 km. Restid: ca 10:47 timmar

Problem.

Fick reda på att det är problem i sms-nätet. Så inga sms har levererats till min telefon sen igår vid 14. Suck.
Har nyss vart nere och hämtat ett paket och är på väg ut med mor på lite antik letande. Sen är dte jobbet som kallar vid 18. Igår var det en otroligt lugn kväll på hotellet så jag gick 1 timme tidigare - hoppas på mer gäster idag. Igår kikade jag och R på Cloverfield - inte alls så bra som alla säger, inte alls "skrämmande" - BESVIKELSE. Vad var det med slutet - big no no! Imorse var jag väldigt icke social - men nu känns det som att jag är på väg upp.

RSS 2.0